Waxing

Vaak krijg ik de volgende vragen of opmerkingen:

 

Hoe komt het dat na de eerste keer de haartjes weer zo snel terug gegroeid zijn? Dat komt omdat als je vaak de haren scheert is er een grotere kans dat de haartjes afbreken en hierdoor kan niet alles in een keer weggehaald kan worden. Na de 2e keer kunnen er meer haartjes worden verwijdert. Het is dan belangrijk om tussen de waxbeurten niet te scheren!

 

Ik vind dat het tussendoor snel terug gekomen was dus ik heb even geschoren! 

Dat is niet handig, hierdoor zitten is de kans dat de haren weer afbreken groot. Met een klein beetje geduld 2 à 3 behandelingen zonder tussendoor te scheren dan ga je snel resultaat zien!

 

Het is belangrijk om tussen hars-behandelingen door niet te scheren! 

 

Ik ga overmorgen op vakantie en wou nog even mijn benen laten doen, ik heb 1 week niet geschoren! Ohja, normaal scheer ik 2x per week..

Doordat de haartjes een korte tijd hebben gehad om te groeien zijn de haartjes iets langer, maar doordat ze normaal 2x per week extra worden gestimuleerd om te groeien komen de haartjes eerder terug. Als je eerder begint met waxen heb je in de vakantie (en later) er meer profijt van.

 

Wanneer kan ik het beste beginnen als ik langere tijd ‘kale' benen wil?

Begin lekker in de winter, hierdoor ben je al een aantal keer langs geweest voor dat het lekkere weer echt gaat beginnen. En blijven de haren langer weg!

 

Krijg ik hier niet meer haren van of worden mijn haren harder?

In tegendeel doordat de haren met de wortels uit de huid gehaald worden, raken de haarzakjes ‘uitgeput' waardoor je minder haren terug krijgt. En de haren worden juist zachter omdat de nieuwe haren nog nooit geschoren zijn. Haren worden namelijk steeds harder als je ze iedere keer afscheert, omdat ze sterker moeten worden om ‘het gevaar het scheermes’ te kunnen verslaan.

 

Ik hoop je hiermee iets meer geinformeerd te hebben over het waxen, maar mocht je nog meer vragen dan hoor ik dat graag! Vragen kunnen gesteld worden via: info@skincura.nl