Vette huid

Bij een vette huid heb je een verhoogde talgproductie en juist de talg zorgt ervoor dat de huid mooi soepel blijft. Het duurt meestal ook langer voor je huid fijne lijntjes en rimpels toont, dat is dan wel weer fijn.

 

Vaak zie je bij een vette huid ook grove poriën, dit is waarschijnlijk iets wat je liever niet hebt. Maar weet je dan ook dat je met een goede verzorging dit onder controle kan krijgen? 

 

Een vettere huid heb je meestal omdat het in jouw genen zit, maar het kan ook het gevolg zijn van het gebruik van cosmetica- en verzorgingsproducten die niet bij de huid passen of door stress, medicatie en bepaalde voedingsmiddelen.

 

Wanneer je verzorgingsproducten gebruikt die niet geschikt zijn bij een vettere huid kun je hier veel narigheid van ervaren. Zo kan de huid teveel glimmen, jouw make-up niet mooi pakken en vet aanvoelen. En wat je helemaal niet wilt zijn onzuiverheden!

Wat kan jij doen bij een vette huid?
  • Bij een vette huid is het belangrijk dat je regelmatig scrubt. Door te exfoliëren zorg je ervoor dat de talg uit de poriën kan. Want wanneer de dode huidcellen zich opstapelen over de porie, kan de talg niet uit de porie en ontstaan er ontstekingen, acne of mee-eters. Door een vast ritme in de verzorging van de huid te hebben, kun je heel makkelijk de vette huid ‘temmen’. Een Skincare Routine kan je hier bij helpen!
  • Reinig de huid 2x per dag
  • Droog de huid niet uit. Vermijd onzuivere ingrediënten of ingrediënten die de huid uitdrogen in cosmetica- en verzorgingsproducten. Bij het uitdrogen van de huid wordt er namelijk meer talg aangemaakt door de huid om dit juist tegen te gaan. En meer talg heeft een vette huid niet nodig. Kies een masker met reinigende en hydraterende ingrediënten. Een heerlijk masker dat onzuiverheden aanpakt en de huid zacht en soepel maakt.
  • Vervang een paar keer per week je kussensloop. ’s Nachts detoxed je huid waardoor er ’s morgens afvalstoffen van de huid op je kussen liggen.
  • Zuiver of zuivel? Als je een vette huid hebt, heb je sneller kans op onzuiverheden, puistjes, pukkeltjes ofwel acne. Vermijd daarom zuivel en zuivelproducten. In zuivel zit namelijk testosteron-achtige hormonen die extra talg aanmaken in de huid en daarmee neemt de kans op acne toe. Dus wil je een zuivere huid, zeg dan ‘Nee!’ tegen zuivel.